Gården

Välkommen till Sundviks Gård, en pärla belägen intill den natursköna Bergslagskanalen i hjärtat av Värmland. Gården består av 40 hektar åkermark och 90 hektar skog, vilket skapar en harmonisk balans mellan odling och naturlig mångfald. Här, i den vackra Värmländska naturen, sträcker sig även 3 kilometer av strandrätt längs kanten av två pittoreska sjöar, vilket ger möjligheter till avkoppling och rekreation vid vattnet.

Vid anblicken av Sundviks gårdsmiljö är det tydligt att den inte bara är en plats för verksamhet, utan även en plats fylld med familjär historia och engagemang. Sedan 1978 har gården ägts av Hans och Ingalill Lindqvist, som med stolthet har skött driften. Med tre vuxna barn har Sundvik blivit en plats där generationers kunskap och passion smälter samman för att forma en levande och dynamisk gårdsmiljö.

Gårdsbyggnaderna, inbäddade intill den skimrande sjön Stora Lungen, bjuder på en inbjudande atmosfär. Med utsikt över sjön och Bergslagskanalen blir varje dag en påminnelse om det rika kulturarvet och den omgivande naturens skönhet som omger gården. Bergslagskanalen, som löper genom landskapet, ger inte bara en estetiskt tilltalande vy utan erbjuder även möjligheter för rofyllda vattenvandringar och en unik kontakt med historien.

Bara 800 meter bort hittar du den pittoreska byn Lungsund, där tiden verkar stå stilla och traditioner frodas. Nio kilometer bort finns tätorten Storfors med sina praktiska bekvämligheter som livsmedelsbutiker, postkontor, banktjänster och Systembolaget. Dessutom är närheten till Kristinehamn och Filipstad – cirka 30 kilometer respektive 25 kilometer bort – en påminnelse om att Sundviks Gård, trots sin idylliska avskildhet, ändå är sammankopplad med större samhällen och deras möjligheter.

Välkommen till Sundviks Gård, en plats där historiens djup och framtidens potential sammanflätas i en mångfacetterad och naturskön omgivning. Här får du chansen att utforska den traditionella Värmländska bondgårdskulturen och samtidigt njuta av modern komfort och närhet till samhället.